Ez a külföldi terápia az utolsó esélye Bencének

Bence
Bence

Segítségkérés érkezett hozzánk, ezért azonnali adománygyűjtésbe kezdtünk.
A család nagyon bízik benne, hogy a nyolcéves kisfiú sikeresen le fogja győzni a szörnyű kórt – ehhez azonban az ő akaraterején felül azonnali segítségre is szükség van, mivel a kezelés 7 millió forintba kerül.

Feltaláló szeretne lenni a most 8 éves Bence, aki nagyon szeret tanulni és iskolába járni, egy ideje azonban már nem lehet együtt az osztálytársaival. Betegsége miatt ugyanis magántanuló. 

„Bence betegsége 2022 év elején jelentkezett, a gerincén találtak daganatot, ami áttétet adott a koponya, mellkas, csípő- és combcsontokba. A diagnózis: neuroblasztóma, a szimpatikus idegrendszer rosszindulatú daganata” – meséli a kisfiú édesapja.

Bence

A családot összetörte a diagnózis. Ám az első sokk után azonnal elhatározták, hogy hagyják el magukat, és mindent megtesznek azért, hogy Bence újra egészséges lehessen.

A kisfiúnak már rengeteg szenvedésen kellett keresztülmennie. A kezelések (műtét, csontvelőtranszplantáció, immunterápia és kemoterápiás kezelések) azonban hatásosak voltak: a tumor eltűnt.

Bence

A daganat azonban idén januárban kiújult. A hazai kezelések már hatástalannak bizonyultak a betegséggel szemben, de a család rátalált egy németországi magánklinikára, ahol dendritikus sejtes immunterápiát alkalmaznak.

„Ennek a terápiának a lényege, hogy a levett vérben a dendritikus sejteket felokosítják hét nap alatt, majd visszaadják és ekkor ezek a T sejtek segítségével megtámadják és elpusztítják a tumoros sejteket” – mondja az édesapa, aki nagyon bizakodó.

Nagyjából másfél hétig tartana a kisfiú kinti kezelése, a várt javulás pedig hónapokkal később lesz csak kimutatható. Abban bíznak, hogy ennek hatására 8-9 hónap múlva teljesen kitisztul Bence szervezete és újra daganatmentes lesz. 

Bence

A kezelés azonban nagyon költséges: 7 millió forintba kerül, ehhez pedig még járulékos költségek is jönnek, például a kiutazást vagy a szállást érintő kiadások.

Azonnali gyűjtést indítottunk a család megsegítésére és bízunk olvasóink összefogásában!

Bence

Mivel a németországi konzultáció június 3-án esedékes, a kezeléseket pedig június 4-re és 11-re tervezik, már nincs sok idő.

Ha szeretnél segíteni a családnak, alapítványunkon keresztül megteheted:

  • Családi Háló Közhasznú Alapítvány
  • Bankszámlaszám: 16200106-11697987
  • IBAN számlaszám: HU81 1620 0106 1169 7987 0000 0000
  • Közlemény: Bence
  • Ha más módon segítenél (például szállással, kiutazással kapcsolatban) kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@csaladinet.hu címen!
  • Tájékoztatás adományozásról

Egyszerű, bankkártyás fizetés pár kattintással SimplePay-en keresztül: Adomány Bence családjának